GÜMÜŞHANE / MERKEZ - 15 Temmuz Şehitler İmam Hatip Ortaokulu

Kas

Yapılan saldırılar sonucunda hayatını kaybedenler ve yaralananlardan dolayı Filistin halkının acılarını paylaşmak maksadıyla okulumuz öğrencisi bildiri metni okudu. Okunan bildiri metninden sonra hayatını kaybeden Filistinli çocuklar tek tek isimleriyle anıldı.

Bildiri metninde;

"Bütün çocukların ve ailelerinin ırk, din veya siyasi görüşü ne olursa olsun ayrım yapılmadan güvenliklerinin sağlanması, sağlıklarının ve yaşam haklarının korunması, her türlü şiddet, zulüm ve sömürüye karşı tedbir alınması temel insani sorumluluklarımızdandır." bahsedildi.

Kas

GENÇ SADA KURAN- I KERİMİ GÜZEL OKUMA YARIŞMASINDA OKULUMUZ ÖĞRENCİLERİNDEN MUHAMMET RIFAT GÖNAN İKİNCİ

GENÇ MUHAFIZLAR HAFIZLIK YARIŞMASINDA OKULUMUZ ÖĞRENCİLERİNDEN ABDULLAH SALİM GÜLLÜ İKİNCİ OLMUŞTUR.

YARIŞMAYA KATILAN ÖĞRENCİLERİMİZİ TEBRİK EDİYOR VE ONLARA EMEK VEREN ÖĞRETMENLERİMİZE TEŞEKKÜR EDİYORUZ.

Kas

Okulumuz Teknoloji ve Tasarım Öğrretmeni Aysun Sevinç  öncülüğünde okulumuzda "Gazze" yararına kermes düzenlendi. Velilerimizin büyük desteği ile gerçekleşen kermesten elde edilen gelir,  Filistin için kullanılacaktır. Tüm dünyanın gözü önünde yapılan bu vahşete sessiz kalmayan gönüllü öğretmenlerimize, velilerimize ve öğrencilerimize sonsuz teşekkür ediyoruz.

Kas

Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk´ün aramızdan ayrılışının  yıl dönümü anma programı saat 09.05´te sirenlerin çalmasıyla başladı. 2 dakikalık saygı duruşunun ardından İstiklal Marşımız okundu.

Atatürk´ün hayatını anlatan yazılar ve şiirler okundu.

Kas

2023-2024 Eğitim öğretim yılı sene başı okul aile birliği toplantısı 07.11.2023 Salı günü yapıldı.

Toplantıda alınan kararların okulumuza, öğrencilerimize ve velilere hayırlı olmasını diliyoruz...

Ekm

Okulumuzda “Mevlid-i Nebi Haftası” etkinliği kapsamında  Peygamber Efendimiz’i (s.a.v) anmak ve anlamak amacıyla program düzenlendi.

Peygamber Efendimiz’i (s.a.v) anmak ve anlamak amacıyla gerçekleşen etkinlik için emeği geçen tüm öğretmenlerimiz ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Ock

YAPILAN BU ETKİNLİKTE  ''ÖĞRENCİ BİLGİ FORMU' İLE ÖĞRENCİLERİ TANIYARAK KİŞİSEL PROBLEMLERİN TESPİTİ AMAÇLANMIŞ; DİĞER TARAFTAN YAPILAN  'YAŞAM FORMU' İLE DE ÖĞRENCİLERİN İHTİYAÇLARININ BELİRLENMESİ SAĞLANMIŞTIR.

Ock

BRANŞ BAZINDA OKULUMUZDA ÖZGÜN ÇALIŞMALARI İLE FARK OLUŞTURAN OKUL ÖĞRETMENLERİMİZDEN SOSYAL BİLGİLER ÖĞRETMENİ İMDAT ÇOŞKUN OKULUMUZ KONFERANS SALONUNDA ÖĞRENCİLERİMİZE VE ÖĞRETMEN ARKADAŞLARIMIZA ÖZGÜN ÇALIŞMALARINDAN , MESLEKİ TECRÜBELERİNDEN, VERİMLİ DERS ÇALIŞMA YÖNTEMLERİ KONUSUNDA BİLGİLENDİRMELERDE BULUNDU.

Ock

OKULUMUZ KÜTÜPHANESİNDE ÖZGÜN TASARIMLI SÜRELİ YAYIN KÖŞESİ OLUŞTURULDU. BİLİM ÇOCUK VE BİLİM TEKNİK DERGİLERİNE OBONELİK YAPILARAK ÖĞRENCİLERİMİZİN BU YAYINLARA KOLAYLIKLA ULAŞMALARI SAĞLANDI.

Kas

Okulumuzda öğretmen, öğrenci, veli ve diğer çalışanların görüşlerini almak için dilek ve öneriler kutusu oluşturuldu.

Kas

Bu ay okulumuz 15 Temmuz Şehitler İmam Hatip Orta Okulunda özgün çalışma olarak Mevlid-i Nebi haftasında çeşitli etkinliklerle iki cihan serveri Peygamberler Peygamberi, Efendimiz'i andık.

"Peygamber efendimiz olsaydı ne yapardı?" adlı yarışma düzenleyerek öğrencilerin olumlu eylemler üzerine düşünmelerini ve bu soruya vermiş oldukları cevapları asarak herkesin olumlu eylemleri görmelerini sağladık. Yarışma sonunda birinciye plaket ödülü verilerek öğrencilerin bu tarz etkinliklere katılımını teşvik etmeyi amaçladık.

Geleneksel olarak yapmış olduğumuz 10.000 salavat etkinliğini bu ayda da gerçekleştirdik. Etkinliği tamamlayan öğrenciler bir gül resmini boyayarak bizlere teslim ettiler ve birinci öğrenciye plaket ödülü verildi.

Mevlid Kandili programı kapsamında Peygamber Efendimiz'in hayatının anlatıldığı tiyatral etkinlikle, semazen gösterisi ve ilahilerle öğrencilerin bu manevi havaya bürünmeleri sağlanmış oldu.